info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

ZIMSKI PRAZNICI U BUDIMPEŠTI

ZIMSKI PRAZNICI U BUDIMPEŠTI 1
  • Termin polaska: 4.1. i 11.1.19
  • Trajanje/prijevoz: 3 dana / autobusom
  • Redovna cijena aranžmana po osobi od: 800 Kn

Preuzmite za ispis

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN   Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Gorski Kotar prema Zagrebu i dalje u pravcu Čakovca i graničnog prijelaza Goričan. Vožnja kroz Mađarsku prema Budimpešti s usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Budimpeštu u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i fakultativan odlazak na upoznavanje grada s našim turističkim pratiteljem. Noćenje.

 

2. DAN   Nakon doručka odlazimo na autobusno/pješački razgled grada tijekom kojeg ćemo vidjeti najpoznatije budimpeštanske znamenitosti: Trg heroja, Andrassy aveniju ispunjenu neo-renesansnim vilama i kućama, zgradu Mađarske nacionalne opere, baziliku sv. Stjepana, neogotičku zgradu mađarskog Parlamenta, poznate dunavske mostove, Budimski dvorac, gradsku uspinjaču, crkvu Matije Korvina, slastičarnicu Ruzwurm, jednu od najstarijih u gradu, Ribarsku utvrdu, Citadelu… U popodnevnim satima organiziramo fakultativnu brodsku vožnju u trajanju od sat vremena uz prigodnu čašu pjenušca. Slobodno poslijepodne. Preporučamo šetnju glavnom pješačkom zonom Budimpešte, Vaci ulicom. Navečer organiziramo fakultativni odlazak na večeru u tipičnom mađarskom restoranu – Čardi s ciganskom glazbom i folklorom. Noćenje.

 

3. DAN   Nakon doručka odlazimo do Trga heroja gdje se nalaze gradski park, Vajdahunyad dvorac, Muzej lijepih umjetnosti, Szecenyi kupke i zoološki vrt koji se prostire na preko 15 hektara površine gdje su životinje useljene u prava secesionistička remek djela. Slobodno vrijeme za šetnju i istraživanje. U rano popodne napuštamo Budimpeštu i odlazimo prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja. U Rijeku i Pulu stižemo u večernjim satima.

U CIJENU UKLJUČENO

prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3/4*, usluge turističkog pratitelja, pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

: vožnja brodom po Dunavu €15; večera u čardi s pićem i programom folklora €25 (plaćanje u eurima na licu mjesta), stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično. NAPOMENA: redosljed razgleda može biti podložan promjenama.

CJENIK

CIJENA ZA POLAZAK 4.11.: 850 kuna
CIJENA ZA POLAZAK 11.11.: 800 kuna
Popust za dijete do 12 godina (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

DOPLATE

doplata za jednokrevetnu sobu 300,00 kn; Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje otkaza putovanja.

DOBRO JE ZNATI

U Mađarskoj još uvijek vrijedi nacionalna valuta Forinta koja je i jedino sredstvo plaćanja. Forinte je moguće kupiti u našim bankama. Za ovo putovanje dovoljna je važeća osobna iskaznica.

jad