info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

SALZBURG I AUSTRIJSKA JEZERA

SALZBURG I AUSTRIJSKA JEZERA 1
  • Termin polaska: 17.10 - 18.10.2020.
  • Trajanje/prijevoz: 2 DANA - AUTOBUS

Popust za dijete do 12 godina u sobi s 2 odrasle osobe: 10%

Preuzmite za ispis Uplatite izlet

PROGRAM PUTOVANJA

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN    Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju prema tunelu Karavanke. Nastavak vožnje kroz Austriju prema Salzburgu, centru istoimene pokrajine. Nakon kratkog odmora odlazimo razgledati Mozartov grad pješice uz pratnju našeg vodiča: Linzer Gasse u podnožju Kapuzinerberga i Makartplatz na kome se nalazi kuća u kojoj je živio Mozart , groblje Sv.Sebastijana s grobnicama obitelji Mozart i princa nadbiskupa Wolfa Dietricha, palača Mirabell - rezidencija gradonačelnika, barokna katedrala u kojoj je kršten Mozart, crkva sv. Petra - najstarija u gradu, katakombe sv.Ruperta, crkva Franjevaca te Kollegienkirche, remek djelo Fischera von Erlacha,  stara i nova Rezidencija prinčeva nadbiskupa, Mozartov trg,  Mozartova rodna kuća. U kasno popodne i ranim večernjim satima preporučamo večeru u nekom od poznatih gradskih restorana, pivnicama ili pubovima na i oko Getreide Gasse. Smještaj u hotelu. Moguć je odlazak u grad javnim prijevozom. Noćenje.

 

2. DAN    Doručak. Odlazimo autobusom na izlet prema prekrasnom području austrijskih jezera. Vožnjom uz obalu jezera Wolfgangsee najprije ćemo se zaustaviti u mjestu St. Gilgen i prošetati do kuće Mozartove majke, crkve sv. Egidija, glavnog gradskog trga s gradskom vijećnicom i fontanom. Potom dolazimo do mjesta St.Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak I.svjetskog rata – župna crkva – otmjena dvorana termalne vode – vile na rijeci Traun. U gradskom središtu imat ćete prilike posjetiti jednu od najpoznatijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad Ischlu. Ovdje je carska vila i ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali. Nakon slobodnog vremena za kavu ili šetnju nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i  dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Hallstatta – mjestašca s ribarskim kućama  poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koja je u cijeloj Europi poznata pod imenom „Halštatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i grobljem s kapelicom-kosturnicom. Krećemo prema Hrvatskoj i nakon kraćih zaustavljanja za odmor, stižemo u Rijeku i Pulu u kasnim večernjim satima.

 


 

 


U CIJENU UKLJUČENO

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:
prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj hotel s 3* na bazi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, pješački razgled grada, priprema i organizacija putovanja, izlet na austrijska jezera, usluge voditelja putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

CIJENA NE UKLJUČUJE:
Stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama, ulaznice za Festung Hohensalzburg €16,00; Katakombe sv. Ruperta €2; (cijene ulaznica su navedene informativno, a redosljed sadržaja može biti podložan promjenama).

DOPLATE

doplata za jednokrevetnu sobu: 300,00 kn; Putno zdravstveno osiguranje; Osiguranje otkaza putovanja.