info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

SALZBURG i austrijska jezera

SALZBURG i austrijska jezera 1
  • Termin polaska: 1.11.-3.11.19.
  • Trajanje/prijevoz: 3 dana autobusom – 2 noćenja s doručkom
  • Redovna cijena aranžmana po osobi od: 1.390 Kn
  • First minute cijena aranžmana po osobi od: 1.290 Kn

First minute cijena vrijedi za prijave i uplate do 1.9. ili do popunjenja mjesta na akciji

Preuzmite za ispis Uplatite izlet

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN   Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju prema tunelu Karavanke. Nastavak vožnje kroz Austriju prema Salzburgu, centru istoimene pokrajine. Odmah po dolasku odlazimo razgledati Mozartov grad pješice: palača Mirabell - rezidencija gradonačelnika, Makartplatz na kome se nalazi kuća u kojoj je živjela obitelj Mozart, crkva sv. Trojstva, Linzer Gasse u podnožju Kapuzinerberga, groblje Sv.Sebastijana s grobnicama obitelji Mozart i princa nadbiskupa Wolfa Dietricha, barokna katedrala u kojoj je kršten Mozart, crkva sv. Petra - najstarija u gradu, katakombe sv.Ruperta, crkva Franjevaca te Kollegienkirche, remek djelo Fischera von Erlacha,  stara i nova Rezidencija prinčeva nadbiskupa, Mozartov trg,  Mozartova rodna kuća.  U kasno popodne i ranim večernjim satima preporučamo izlazak u neki od poznatih gradskih restorana ili u pivnice i pubove na i oko Getreide Gasse. Smještaj u hotelu s 3* u širem centru Salzburga. Noćenje.

2. DAN   Doručak.  Odlazimo autobusom na fakultativni izlet prema prekrasnom području austrijskih jezera. Vožnjom obalom jezera Wolfgangsee najprije ćemo se zaustaviti u mjestu St. Gilgen i prošetati do kuće Mozartove majke, crkve sv. Egidija, glavnog gradskog trga s gradskom vijećnicom i fontanom. Potom odlazimo do mjesta St.Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak I svjetskog rata, župna crkva, otmjena dvorana termalne vode, vile na rijeci Traun. U gradskom središtu imat ćete prilike posjetiti jednu od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad Ischlu. Tu se nalazi carska vila i ljetna ladanjska rezidencija Habsburg gdje je kraljevska obitelj redovito ljetovala. Nakon slobodnog vremena za kavu ili šetnju nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i  dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta – mjestašca s ribarskim kućama  poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koja je u cijeloj Europi poznata pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Vraćamo se u Salzburg. Noćenje.

3. DAN   Doručak. Naš izlet u Salzburgu završit ćemo fakultativnim posjetom utvrdi Festung Hohensalzburg koja dominira nad cijelim gradom i okolišem, a koja je tijekom povijesti predstavljala izraz moći salzburških nadbiskupa koji su vladali gradom.  Do utvrde ćemo doći uspinjačom i razgledati je individualno uz  vođenje putem audio vodiča na više svjetskih jezika. Slobodno vrijeme za individualne programe, ručak i dalje upoznavanje s gradom do  popodnevnih sati kada krećemo prema Hrvatskoj i nakon kraćih zaustavljanja za odmor, stižemo u Rijeku i Pulu u večernjim satima.

U CIJENU UKLJUČENO

prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u hotelu s 3* na bazi 2 noćenja s doručkom dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, pješački razgled, usluge turističkog pratitelja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

Stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama, ulaznice za Festung Hohensalzburg €16,00; Katakombe sv. Ruperta €2; cijene ulaznica su navedene informativno, a redosljed fakultativnih sadržaja može biti podložan promjenama).

CJENIK

FIRST MINUTE CIJENA: 1290 kuna
(vrijedi za prijave i uplate do 1.9. ili do popunjenja mjesta na akciji)

DOPLATE

cjelodnevni fakultativni izlet na područje austrijskih jezera €15; doplata za jednokrevetnu sobu: 500,00 knja