info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

RAVENNA - RIMINI -SAN MARINO -FERRARA

RAVENNA - RIMINI -SAN MARINO -FERRARA 1
  • Termin polaska: 14.03-15.03.2020.
  • Trajanje/prijevoz: 2 DANA - AUTOBUS
  • Redovna cijena aranžmana po osobi: 670 Kn

Preuzmite za ispis Uplatite izlet

PROGRAM PUTOVANJA

RAVENNA – RIMINI – SAN MARINO - FERRARA

14.-15.3.2020

dva dana / jedno noćenje

1. DAN SUBOTA: PULA/PAZIN - RAVENNA - RIMINI

Polazak iz Pule u 6,00h sa parkirališta Konzuma (ex Mercator) i iz Pazina u 6,40h (Etradex). Udobna vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz zaustavljanja po potrebi. U Veneciji se odvajamo sa autoputa i vozimo uz obalu mora sve do Ravenne, nekadašnje prijestolnice Zapadnog rimskog carstva koja je poznata kao “grad mozaika”. U pratnji lokalnog vodiča prošetat ćemo središtem grada uz crkvu San Vitale, mauzolej Gale Placidije i trg Piazza del Popolo. Slobodno vrijeme za odličan talijanski capuccino, aperitiv ili osobne programe. Nastavak vožnje u smjeru Riminija. Po dolasku u Rimini slijedi slobodno vrijeme u centru grada. Naš voditelj puta usmjeriti će vas gdje se nalaze neke od atrakcija u gradu: hram Malatesta (Tempio Malatestiano), poznatiji kao Il Duomo koji je sagrađen u 14. stoljeću i u kojem se nalaze freske slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta – Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu podignut 27.godine p.n.e. – Tiberijev most preko rijeke Marechije s pet polukružnih lukova, građen od istarskog kamena. Smještaj u hotel na području rivijere Rimini. Noćenje.

2. DAN NEDJELJA: SAN MARINO – FERRARA- PULA

Doručak. Odajva iz hotela. Vožnja autobusom do San Marina – treća najmanja država na svijetu koju je prema legendi osnovao klesar Marin s Raba. Šetnja s voditeljem putovanja: Palazzo Publico – Basilica del Santo – crkva Sv. Francesca – zidine grada. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira i osobne programe. U dogovoreno vrijeme okupljanje i polazak prema Ferrare. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagna. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt i slobodno vrijeme. Okupljanje u dogovoreno vrijeme i vožnja prema Hrvatskoj. Dolazak  u večernjim satima.

U CIJENU UKLJUČENO

U cijenu je uključeno:
prijevoz udobnim turističkim autobusom; licencirani voditelj putovanja, lokalni vodič za razgled Ravenne, smještaj u hotelu 3* na bazi noćenja s doručkom (dvokrevetne i trokrevetne sobe), sve usluge prema programu, organizacija puta, jamčevina putovanja, pdv

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

U cijenu nije uključeno:
troškovi osobne prirode; Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (3 EUR po osobi/danu), ulaznice za objekte koji se posjećuju a nisu navedeni pod "cijena uključuje" sve što nije navedeno pod cijena uključuje!

DOBRO JE ZNATI

cijena putovanja formirana je na bazi od min. 40 osoba, u slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo na uvećanje cijene ili otkazivanje putovanja.