info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

PORTUGAL - ŠPANJOLSKA

PORTUGAL - ŠPANJOLSKA 1
  • Termin polaska: 12.10.-23.10.2022.
  • Trajanje/prijevoz: 12 DANA - AUTOBUS
  • Redovna cijena aranžmana po osobi od: 8.300 Kn
  • First minute cijena aranžmana po osobi od: 7.700 Kn

First minute cijena (vrijedi za prijave i uplate do 15.4. ili do popunjenja mjesta na akciji)

Preuzmite za ispis Uplatite izlet

PROGRAM PUTOVANJA

PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN 12.10.22. Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju prema obali Ligurskog mora (Trieste, Venezia, Verona, Brescia, Savona, Ventimiglia). Prelazimo u Francusku i nakon vožnje Azurnom obalom stižemo u Aix-en-Provence u  večernjim satima. Smještaj u hotel s 3* na području Provanse. Noćenje.
2. DAN 13.10.22. Doručak. Krećemo prema obali Atlantika i španjolskoj granici kroz Provansu i Languedoc-Rousillon pored gradova Arles, Nimes, Montpellier, Toulouse, Tarbes… Stižemo u Bilbao, najveći i najvažniji centar Baskije. Smještaj u hotel s 4*. Slobodno vrijeme za šetnju uživanje u kulinarskim umijećima majstora baskijske kuhinje koju mnogi smatraju vodećom u cijeloj Španjolskoj. Noćenje.
3. DAN 14.10.22. Nakon doručka ćemo autobusom razgledati centar grada: Palacio Euskalduna de Congresos y de la Música arhitekata Federica Soriana i Dolores Palacios, pored prekrasnog zdanja «Museo Guggenheim» arhitekta Franka Gehryja do starog dijela grada uz novi stadion San Mamés na kojem igra Athletic Bilbao, Casa Consistorial de Bilbao-gradska Vijećnica…. Krećemo prema Burgosu, povijesnoj prijestolnici pokrajine Kastilja. Grad bogate povijesti, na glavnom križanju hodočasničkog puta Camino de Santiago, s impresivnom katedralom pod UNESCO zaštitom, te mnogobrojnim crkvama i palačama iz srednjeg vijeka. Kod Burgosa je u 11 st. rođen slavni srednjovjekovni plemić, diplomat i ratnik El Cid Campeador, koji se borio protiv Maura. Kratka šetnja centrom grada duž rječice Arlanzon. Razgled katedrale i slobodno vrijeme pred nastavak vožnje prema Valladolidu.  Smještaj u hotelu s 4*. Odlazimo na kraći pješački razgled centra grada u neposrednoj blizini hotela: Plaza de Zorilla, Cervantesova kuća i muzej, Plaza Mayor, Fuente Dorada, katedrala Marijinog uznesenja, Kraljevska palača, crkva sv. Pavla…  Noćenje.
4. DAN 15.10.22. Doručak. Napuštamo Valladolid i krećemo na zapad prema Portu gdje stižemo u popodnevnim satima. Smještaj u hotelu s 3*. Nakon kraćeg odmora odlazimo do nedalekog  centra grada. Slobodno vrijeme za šetnju i istraživanje atraktivne četvrti La Ribeira duž čijih uskih popločanih ulica su  raštrkani mali barovi i zalogajnice u kojima se poslužuju klasična portugalska jela poput nezaobilaznih Francesinha, Alheira kobasica i Bolinhos de Bacalhau. Uz rijeku Douro nalazi se trg Praça da Ribeira, okružen živopisnim gradskim kućama iz 18. stoljeća, a znamenita neoklasicistička palača Palácio da Bolsa poznata je po raskošnom interijeru. Povratak u hotel. Noćenje.
5. DAN 16.10.22. Doručak. Odlazimo posjetiti tržnicu Bolhão, nakon čega slijedi panoramska vožnja kroz grad pored svih važnijih atrakcija: ulica Santa Catarina, Majestic Café, avenija Aliados, katedrala, trgovi Batalha i Infante. Kratko zaustavljanje kod rijeke Douro i dvorca Queijo. Kula Clérigos i knjižara Lello, proglašena za jednu od najljepših na svijetu. Odlazak do crkvi Carmo i Carmelitas i željezničke stanice St. Bento te nastavak preko mosta D. Luis do riječne obale Vila Nova de Gaia, gdje se nalaze vinski podrumi poznatog vina Porto. Jadan od takvih podruma ćemo fakultativno posjetiti te sa zadovoljstvom razgledati podrume i degustirati čuveno vino. Ostatak dana ostaje na raspolaganju za slobodno vrijeme i guštiranje po mnogima najprisnijeg portugalskog grada. Noćenje.
6. DAN 17.10.22.  Doručak. Napuštamo Porto i krećemo prema Tomaru, gradu sagrađenom uz obale rijeke Nabao gdje se na brežuljku iznad grada uzdiže  glavna templarska utvrda-Samostan Kristovog reda kojeg je dao sagraditi Gualdim Pais, veliki meštar templarskog reda, 1160. god. Jedan od najljepših primjera manuelinske arhitekture, danas je pod zaštitom UNESCO-a. U crkvi se nalazi poznata kapela «Charola»-rotonda koja je građena po uzoru na crkvu Isusovog groba u Jeruzalemu. Ovdje možemo vidjeti i monumentalni 6 km i 30 m visoki akvadukt iz početka 17. stoljeća sagrađen za dovod vode do samostana. Nakon kraće šetnje živopisnim gradićem  nastavljamo vožnju prema jugu. Dolazak u Lisabon u popodnevnim satima. Smještaj u hotelu s 4*. Odlazimo do centra grada. Slobodno vrijeme za individualno upoznavanje glavnoga grada i šetnju živopisnim gradskim ulicama. Povratak u hotel.  Noćenje.  
7. DAN 18.10.22. Doručak. Odlazimo na razgled grada autobusom i pješice: vožnja širokim gradskim avenijama i trgovima; Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, glavna gradska ulica sagrađena po uzoru na parišku Champs-Elysees, danas okružena hotelima i poznatim modnim dućanima - Trg Rossio, zapravo Trg Pedra IV., portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika tzv. manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - Samostan sv. Jeronima i klaustar, još jedan od važnih gradskih spomenika, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobe,  četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, slikovite i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da vrijeme stoji. Slobodno popodne. U večernjim satima preporučamo odlazak na večeru uz fado, tradicionalnu portugalsku glazbu koja savršeno oslikava duh Portugala (uplate na licu mjesta kod voditelja putovanja). Noćenje.
8. DAN 19.10.22. Doručak. Odlazimo na cjelodnevni fakultativni izlet autobusom prema Sintri, gradiću sagrađenom na padinama istoimenog planinskog lanca, čuvenom po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti, u njoj je neko vrijeme boravio i Lord Byron koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu. Slobodno vrijeme u središtu grada. Svakako treba kušati poznate portugalske slastice i kavu u nekoj od slastičarnica, a vrijeme možete iskoristiti i za posjet velebnoj Nacionalnoj palači. Nastavaljamo prema najzapadnijoj točki Europe, Cabo da Roca, s natpisom „ Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti potvrdu da ste došli do najzapadnijeg lokaliteta kontinentalne Europe.  Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji. Slobodno vrijeme za individualni razgled i šetnju. Povratak u Lisabon. Noćenje.
9. DAN 20.10.22. Nakon doručka napuštmo Lisabon i krećemo prema Španjolskoj granici. Vožnja kroz pokrajinu Castilla i Leon do Salamance gdje stižemo u popodnovnim satima. Smještaj u hotelu s 4*. Slijedi razgled grada: Plaza Mayor, jedan od najšarmantnijih španjolskih trgova, sagrađen  sredinom 18.st. Sveučilište koje je osnovao Alfonso IX. 1218 g., a njegovo bogato pročelje primjer je poznatog renesansnog plateresknog stila karakterističnog za tadašnju Španjolsku. U sveučilišnom dijelu grada zanimljiva je renesansna Palacio de Anaya i Casa de las Conchas iz 1514.g. Posjetit ćemo i katedralu navještenja djevice Marije koju čine dvije katedrale, Stara i Nova koje su međusobno spojene dvorištem. Smještaj u hotel s 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje.
10. DAN 21.10.22. Doručak. Napuštamo Salamancu i krećemo prema pokrajini Aragon i njenoj prijestolnici Zaragozi gdje stižemo u podnevnim satima. Grad je smješten na obalama rijeke Ebro i obiluje povijesnim spomenicima, a poznat je kao mjesto hodočašća i vodeće marijansko svetište Španjolske. Smještaj u hotelu s 4*. Nakon kratkog odmora odlazimo na informativnu šetnju kroz povijesnu jezgru grada: Bazilika Nuestra Senora del Pilar-barokna crkva s Gospinom kapelom, poznato mjesto hodočašća na putu sv.Jakova, trg Pilar, Lonja - trgovačka burza 16. stoljeća, gradska vijećnica, katedrala Svetog spasitelja, Casa del Dean, zidine Aljaferia iz doba arapskog osvajanja. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od mnogobrojnih restorana.  Noćenje.
11. DAN 22.10.22. Nakon doručka krećemo prema Mediteranu. Vožnja kroz Kataloniju pored Barcelone prema francuskoj granici i dalje prema Provansi. Stižemo u Aix-en-Provence.. Smještaj u hotel s 3*. Odlazak autobusom prema centru grada. Slobodno vrijeme za šetnju i večeru. Noćenje. 
12. DAN 23.10.22. Nakon doručka krećemo prema Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj gdje se, puni dojmova, vraćamo u večernjim satima.

U CIJENU UKLJUČENO

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 11 noćenja s doručkom u hotelima s 3/4* prema programu, usluge voditelja putovanja, pripremu i organizacija putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 30

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za atrakcije koje se posjećuju, stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično.

DOPLATE

DOPLATE: Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: €2,00 (po osobi/noć) – podložno promjenama. Fakultativni cjelodnevni izlet u Sintru, Cabo da Roca i Cascais: € 15,00 ; Večera u restoranu s Fadom: € 55,00; Posjet vinskom podrumu s degustacijom u Portu: € 15,00; jednokrevetna soba: 3.000,00 kn.; Putno zdravstveno osiguranje.