info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

PLOVDIV- ISTANBUL - SOFIJA - NIŠ

PLOVDIV- ISTANBUL - SOFIJA - NIŠ 1
  • Termin polaska: 03.04-09.04.2020.
  • Trajanje/prijevoz: 7 DANA - AUTOBUS
  • Redovna cijena aranžmana po osobi: 2.990 Kn

Preuzmite za ispis Uplatite izlet

PROGRAM PUTOVANJA


BUGARSKA – TURSKA - SRBIJAProgram putovanja:

1. dan 3.4.20 petak: PULA /PAZIN – noćna vožnja

Polazak iz Pule (parkiralište Konzuma, ex Mercator) u 19,00h i iz Pazina (BP Etradex) u 19,40h. Mogućnost ukrcaja u Rijeci (Vrata Jadrana) u 20,30h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju u smjeru Bugarske uz zaustavljanja po potrebi.

2. dan 4.4.20 subota: PLOVDIV 1200km

Dolazak u Plovdiv u popodnevnim satima. Odmah po dolasku, smještaj u hotel 3* te slobodno vrijeme za osvježenje i odmor. U dogovoreno vrijeme okupljanje ispred hotela i zajednički odlazak u šetnju gradom. Grad je prošle godine proglašen europskom prijestolnicom kulture, a po veličini je drugi grad u Bugarskoj. Plovdiv Bugari nazivaju i gradom na sedam brežuljaka. Nakon zajedničke šetnje slijedi slobodno vrijeme. Preporučujemo odlazak na večeru u nacionalni restoran uz roštilj i šopsku salatu (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan 5.4.20 nedjelja: PLOVDIV– ISTANBUL 430 km

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema turskoj granici i dalje prema Istanbulu uz zaustavljanja po potrebi. Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima. Odmah po dolasku panoramska vožnja gradom i odlazak u azijski dio Istanbula do vidikovca s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli Istanbul. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. U dogovoreno vrijeme sastanak na recepciji hotela i zajednička šetnja do Sultanahmeta gdje se nalaze glavne znamenitosti. Slobodno vrijeme za večeru i istraživanje grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 6.4.20 ponedjeljak: ISTANBUL

Doručak. Fakultativni odlazak u cjelodnevni razgled dijela grada zvanog Sultanahmet (pješke i javnim prijevozom): Aja Sofija - remek-djelo bizantske arhitekture, (izgrađenu za vladavine cara Justinijana, 6. stoljeće; do 15. st. bila je bizantska crkva, kasnije džamija, a danas muzej predložen od mnogih povjesničara kao osmo čudo svijeta), Plava džamija, Topkapi palača i Hipodrom koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, a danas je memorijalni trg s obeliskom iz rimskog perioda. Slobodno vrijeme za ručak. Popodne, mogućnost organizacije plovidbe brodom po Bosporu uz tursku večeru i trbušne plesačice (fakultativno).

Napomena: radi brzine i uštede vremena, za razglede grada koristit ćemo javni prijevoz i ići pješke.

5. dan 7.4.20 utorak: ISTANBUL

Doručak. Odlazak u obilazimo Egipatske tržnice i Grand Bazara. Slobodno vrijeme. Popodne je organiziran odlazak uspinjačom do Taksima, šetnja Istiklal cadessi do Galata towera. Slobodno vrijeme za uspon na toranj (za one koji žele – doplata na licu mjesta je 27 lira – cca 30kn), spuštanje pješke prema obali Mramornog mora uz tržnicu ribe i ulične riblje restorane gdje se može kušati najbolji riblji kebab. Slobodno popodne za individualne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan 8.4.20 srijeda: ISTANBUL –SOFIJA - NIŠ 730 km

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja u smjeru Bugarske. Dolazak u Sofiju, glavni grad Bugarske i drugi najstariji grad u Europi. Organizirani razgled grada uz lokalnog vodiča. Vidjet ćemo Konstantinovu četvrt uz razne crkve i katedralu Aleksandra Nevskog. Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme okupljanje i nastavak prema Srbiji i Nišu. Smještaj u hotel 3*. Organizirana večera. Noćenje.

7. dan 9.4.20 četvrtak: NIŠ – PULA 900 km

Doručak. Odjava iz hotela. Organizirani razgled Niša u južnoj Srbiji, grada u kojem je rođen Konstantin Veliki. Razgled Tvrđave i slobodno vrijeme u Kazandžijskom sokaču. U dogovoreno vrijeme okupljanje i polazak prema Hrvatskoj, uz zaustavljanja po potrebi. Dolazak u Pulu u kasnim večernjim satima.U CIJENU UKLJUČENO

U cijenu je uključeno:

prijevoz turističkim autobusom; licencirani voditelj putovanja; 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Plovdivu, u dvokrevetnim sobama; 3 noćenja s doručkom u Istanbulu u hotelu 4 , u dvokrevetnim sobama

* 1 noćenje na bazi polupansiona u Nišu u hotelu 3*, u dvokrevetnim sobama; lokalni vodiči za razgled Istanbula, Sofije i Niša; audio slušalice za dva dana razgleda Istanbula; usluge i razgledi prema programu; organizacija puta, jamčevina putovanja, pripadajući pdv.

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

U cijenu nije uključeno:

* vožnja brodom po Bosporu uz organiziranu večeru sa turskim plesačicama uz neograničenu konzumaciju bezalkoholnih pića (40€) ili alkoholnih pića (50€)

* paket ulaznica s uključenim vodstvom za 4.dan putovanja: Aja Sofija, Topkai palača, Plava džamija s vodičem 45€

* Viza za Tursku (doplata pri uplati aranžmana ukoliko želite da vizu posreduje agencija Contineo) - 250 kn

* dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.) • putno osiguranje

* Doplata za 1/1 sobu: 600,00 kn

* Napomena: za izlete je potrebno minimalno 15 prijavljenih osob

CJENIK

* Viza za Tursku (doplata pri uplati aranžmana ukoliko želite da vizu posreduje agencija - 250 kn