info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

PADOVA ( CITTADELA)

PADOVA  ( CITTADELA) 1
  • Termin polaska: 29.02-01.03.2020.
  • Trajanje/prijevoz: 2 DANA - AUTOBUS
  • Redovna cijena aranžmana po osobi: 490 Kn

Popust za dijete do 10 godina u sobi s 2 odrasle osobe: 30%

Preuzmite za ispis Uplatite izlet

PROGRAM PUTOVANJA

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN  Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati.  Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz zaustavljanje na autocesti radi odmora. Stižemo u Padovu, sveučilišni grad burne povijesti koji je uvijek gledao u leđa nedalekoj Veneciji no usprkos tome ovdje su čuveni toskanski umjetnici Giotto, Donatello kao i Tizian ostavili neka od svojih najslavnijih djela. Razgled grada: Prato della Valle, čuvena bazilika sv. Antuna Padovanskog, bazilika sv. Justine, Palazzo Bo, povijesno sjedište padovanskog sveučilišta i dom najstarijeg anatomskog kazališta na svijetu, Pallazzo della Raggione sa srednjevjekovnom gradskom vijećnicom, povijesna kavana Pedrocchi… Slobodno vrijeme. Odlazak prema i smještaj u hotel 3*. Slobodno vrijeme za odmor ili fakultativan povratak javnim prijevozom u gradsko središte. Noćenje.

2. DAN  Nakon doručka odlazimo prema centru grada gdje ćete biti u mogućnosti individualno posjetiti izložbu VAN GOGH – MONET – DEGAS. U palači Zabarella izložena je kolekcija značajnih pokrovitelja umjetnosti i kolekcionara Paula Mellona i njegove supruge Rachel ‘Bunny’ Lambert s preko 70 djela najvećih svjetskih umjetnika. Edgar Degas, Eugène Delacroix, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Paul Cézanne, Henri Matisse, Paul Gauguin, Pablo Picasso, Vincent van Gogh i drugi donose u Padovu neka od najznačajnijih djela iz perioda romantizma, impresionizma i kubizma. Slobodno vrijeme za razgled izložbe (preporučujemo rezervaciju unaprijed putem interneta) ili bolje upoznavanje s Padovom. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za detaljniji razgled bazilike sv. Antuna Padovanskog, posjet najstarijem botaničkom vrtu na svijetu ili kapelici Scrovegni gdje se možete diviti freskama slikara Giottoa koje spadaju među najvažnija remek-djela europskog slikarstva ranog 14. stoljeća.
U rano popodne krećemo prema obližnjem gradiću Cittadella koji je osnovan u 13st. kao vojna ispostava Padove. Grad je opasan obrambenim jarkom i masivnim zidinama koje okružuju grad u dužini od preko 1400 metara. Ulaz u gradsko središte kroz jedna od četiri gradska vrata i šetnja do Piazze Pierobon i katedrale. Preporučamo posjet gradskim zidinama i muzejima u njihovom sklopu koji prikazuju srednjevjekovni načina života. Slijedi polazak prema Hrvatskoj. Dolazak u Rijeku i Pulu u večernjim satima.   


 

U CIJENU UKLJUČENO

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:
prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3*, usluge stručnog pratitelja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

CIJENA NE UKLJUČUJE:
stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično; ulaznicu za izložbu Van Gogh-Monet-Degas (preporučujemo rezervaciju unaprijed putem interneta), ulaznica za gradske zidine Cittadella 5€ (plaćanje na licu mjesta).

DOPLATE

DOPLATE:
Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 2,00 eura (po osobi/noć), doplata za jednokrevetnu sobu 150,00 kn.; Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje otkaza putovanja.