info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

MUMBAI

MUMBAI 1
  • Termin polaska: 14.-19.2., 4.-9.3.2019.
  • Trajanje/prijevoz: 6 dana/5 noćenja - Avionom iz Zagreba
  • Redovna cijena aranžmana po osobi: 7.990 Kn

First minute cijena FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!

Preuzmite za ispis Uplatite izlet

PROGRAM PUTOVANJA

Financijski, industrijski, modni i vjerski centar Indije

GRUPNI POLASCI

12.-17.1., 14.-19.2., 4.-9.3.2019.

6 dana/5 noćenja1. dan:  ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon podjele putne dokumentacije, slijedi prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Polijetanje zrakoplova u 09:15 sati. Dolazak u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Mumbai u 20:35 sati na liniji TK 720. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan:  ISTANBUL - MUMBAI 
Dolazak u Mumbai predviđen je u 05:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela, smještaj u sobe i odmor. Mumbai (bivši Bombay), gusto je naseljen grad smješten na zapadnoj obali, najveći grad Indije, financijski centar, shopping meka, posebno poznat po filmskoj industriji Bollywood. Nakon odmara odlazak na živopisnu tržnicu povrća Dadar – jedne od najvećih tržnica cvijeća i povrća u Južnom Mumbaiju. Slijedi odlazak do spomenika Gateway of India - slavoluk koji je podignut u čast posjete kralja Georgea V i kraljice Marije Apollo Bunderu tijekom posjeta Indiji 1911. godine. Apollo Bunder bio važna luka je za ukrcaj i iskrcaj putnika i robe u tadašnjem gradu Bombayu. Vožnja do prekrasne gotičke građevine Mumbai University s zvonikom-tornjem Rajabai visokim 85 m. Odlazak do povijesne željezničke stanice Chatrapati Shivaji Terminus, koja je ujedno i sjedište centralne željeznice i jedna je od najprometnijih željezničkih stanica u Indiji. Slijedi posjet Mani Bhavan, jednostavne zgrade koja se nalazi u Laburnum Road, danas je muzej u spomen Ghandiju. Mahtma Ghandhi odsjedao je ovdje za vrijeme svojih boravaka u Mumbau. Poznat kao „Otac nacije“ indijski je vođa  koji se izborio za nezavisnost Indije putem nenasilne revolucije. Povratak u hotel, večera i noćenje.
 
3. dan:  MUMBAI
Doručak. Odlazak u razgled tri fascinantna hrama: Babulnath Temple – drevni hinduistički hram, jedan od najstarijih u Mumbaiju, smješten na brežuljku u blizinu poznate gradske plaže Girgaum Chowpatty; Iskcon temple – hram smješten u predjelu Juhu, jedan je od najljepših hramova boga Krishne u Mumbaiju; Mahalaxmi Temple – hram iz 1831. godine posvećen središnjem božanstvu božici Devi Mahatmyam. Ostatak dana slobodno vrijeme za odmor, večera i noćenje.

4. dan:  MUMBAI
Doručak. Odlazak na poludnevni izlet u slonove špilje - Elephant Caves - kompleks špilja isklesanih u stijeni, posvećenih hinduističkom bogu Shivi, nalaze se na otoku Gharapuri. Špilje su uvrštene na popis UNESCO-ove svjetske baštine i podijeljene su na dvije cjeline. Veća skupina se sastoji od ukupno pet špilja koje su poznate po hinduističkim skulpturama, manja skupina špilja su budističke špilje. Izgradnja ovih kamenih špilja datira od 5. do 8. stoljeća, iako je identitet izvornih graditelja još uvijek predmet rasprave, a boje su izvorne, te datiraju još iz doba gradnje. Portugalci su prozvali otok - otok Elephanta radi golemog kipa slona na ulazu.  Kip je danas smješten u vrtu ispred muzeja Bhau Daji u Mumbaiju. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. dan:  MUMBAI 
Doručak. Nakon doručka izlet na Dharavi – najsiromašniju četvrt Mumbaija. Veliki dio urbanog stanovništva u Indiji živi u slamovima - pretrpanim gradskim ulicama ili okrugu u kojem žive najsiromašniji stanovnici, suočeni svakodnevno s izazovom kako preživjeti. Više od polovice građana Mumbaija žive u takvim uvjetima, a Dharavi, je postao najpoznatiji od njih, posebno nakon filmske supješnice „Milijunaš s ulice“. Povratak u hotel, večera i noćenje.
 
6. dan:  MUMBAI – ISTANBUL – ZAGREB
Transfer do zračne luke i prijava na let na liniji TK 721, polijetanje zrakoplova u 06:55 sati. Dolazak u Istanbul  predviđen je u 11:35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Zagrebu u 19:00 sati na liniji TK 1055 i predviđen dolazak u Zagreb je u 19:05 sati po lokalnom vremenu.  

U CIJENU UKLJUČENO

prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb – Istanbul – Mumbai – Istanbul - Zagreb, smještaj u hotelu 4* na osnovi 5 noćenja s uslugom polupansiona, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, uslugu pratitelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

zrakoplovne pristojbe, vizu za Indiju, napojnice, obroke i usluge drugačije od navedenih, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

DOPLATE

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi 7.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 3.080 kn
Obvezna doplata zrakoplovne pristojbe 2.390 kn

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

OBVEZNE DOPLATE: Zrakoplovne pristojbe, napojnice (plaćanje na licu mjesta, ca. 30 usd).

DOBRO JE ZNATI

VIZA: cijena vize za Indiju iznosi 370 kn.
Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 2 fotografije u boji sa svjetlom pozadinom. Viza se izdaje u roku od 7 dana, a Atlas posreduje pri izdavanju vize za Indiju u indijskom veleposlanstvu u Zagrebu. Usluga posredovanja Atlasa – 100 kn.

NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju, državnim praznicima i ostalim nepredvidljivim okolnostima (gužve u prometu itd..). Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.