info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

KRAKOW

KRAKOW 1
  • Termin polaska: 5.10.-8.10.19.
  • Trajanje/prijevoz: 4 dana autobusom – 3 noćenja s doručkom
  • Redovna cijena aranžmana po osobi: 1.800 Kn
  • First minute cijena aranžmana po osobi: 1.600 Kn

First minute cijena FIRST MINUTE CIJENA DO 15.8.: 1600 kuna

Preuzmite za ispis Uplatite izlet

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN   Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom preko Slovenije (Ljubljana, Maribor), Austrije (Graz, Beč), i Češke (Brno, Ostrava) u pravcu Poljske. Dolazak u Krakow, jedan od najljepših gradova Poljske, smješten na rijeci Visli i često nazivan kolijevkom poljske kulture. Smještaj u hotel. Odlazak do centra grada, slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN   Nakon doručka odlazimo na panoramski i pješački razgled grada tijekom kojega ćemo vidjeti najpoznatije krakovske znamenitosti: utvrdu Barbakan iz 15.st., vrata sv. Florijana, najveći srednjevjekovni trg u Europi na kojem se nalaze bazilika sv. Marije, toranj stare gradske vijećnice, renesansna tržnica tkanine Sukiennice“ i crkva sv. Vojtjeha, brdo Wawel s kraljevskim dvorcem i katedralom gdje su se krunili i pokapali poljski kraljevi… Slobodno vrijeme. U kasnijim popodnevnim satima organiziramo fakultativni posjet jednom od najposjećenijih turističkih odredišta u Poljskoj - najpoznatiji i najstariji rudnik soli, „Wieliczka“, uvrštenom na UNESCO-v popis svjetske baštine. U trosatnom razgledu rudnika koji su ranije posjetili Nikola Kopernik, Bill Clinton, papa Ivan Pavao II. vidjet ćemo podzemnu crkvu, dvoranu Marije Terezije, Nikole Kopernika i Kazimira Velikog, podzemno jezero, kapelicu sv. Ivana, poslušati Chopina… Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN   Doručak. Odlazimo na poludnevni fakultativni izlet prema najvećem koncentracijskom logoru nacističke Njemačke, Auschwitzu. Posjet kompleksu Auschwitz I. i Auschwitz II. (Birkenau), u kojem je život izgubilo više od milijun ljudi. U pratnji lokalnog vodiča vidjet ćemo ulaz u kompleks s natpisom "Arbeit Macht Frei", iskrcajnu platformu, ostatke plinskih komora i krematorija, stražarske tornjeve… Povratak u Krakow u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN   Doručak. Napuštamo Krakow i nastavljamo vožnju autobusom kroz Poljsku, Češku prema Austriji (Beč, Graz) i Sloveniji. Dolazak u Rijeku i Pulu u kasnim večernjim satima. 

U CIJENU UKLJUČENO

prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Krakowu, razgled prema programu, usluge voditelja putovanja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

: stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično.

CJENIK

REDOVNA CIJENA : 1800KN

FIRST MINUTE CIJENA: 1600 KUNA
(vrijedi za prijave i uplate do 15.8. popunjenja mjesta na akciji)
Popust za dijete do 12 godina (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

DOPLATE

fakultativni posjet rudniku Wielicka i razgled s lokalnim vodičem 30€ (min. 20 prijavljenih - plaćanje na licu mjesta uz obveznu prijavu prilikom rezervacije); fakultativni posjet Auschwitzu i razgled s lokalnim vodičem 20€ (min. 25 prijavljenih – plaćanje na licu mjesta uz obveznu prijavu prilikom rezervacije), doplata za jednokrevetnu sobu 800,00 kn.; Putno zdravstveno osiguranje; Osiguranje otkaza putovanja.

DOBRO JE ZNATI

NAPOMENA: agencija zadržava pravo promjene programa u slučaju nedostupnosti fakultativnih opcija kao i redosljed razgleda te cijena ulaznica.

Dobro je znati: U Poljskoj je nacionalna valuta Zlot. Za ovo putovanje dovoljna je važeća osobna iskaznica.

JAD