info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

KLASIČNA INDIJSKA TURA

KLASIČNA INDIJSKA TURA 1
  • Termin polaska: 25.2.-7.3.2019.
  • Trajanje/prijevoz: 10 dana/9 noćenja -- Avionom iz Zagreba
  • Redovna cijena aranžmana po osobi: 10.990 Kn

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!

Preuzmite za ispis Uplatite izlet

PROGRAM PUTOVANJA

DELHI - JAIPUR - FATEHPUR SIKRI - AGRA - JHANSI - ORCHHA – KHAJURAHO - VARANASI 

 

GRUPNI POLAZAK


1. dan: ZAGREB – ISTANBUL 

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon podjele putne dokumentacije, slijedi prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu. 


2. dan: ISTANBUL - DELHI 

Nastavak leta za New Delhi u 20:55 sati na liniji TK716. Noćni let s obrocima za vrijeme leta. Dolazak u New Delhi predviđen je u 05:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela, smještaj u sobe i noćenje. U poslijepodnevnim satima odlazak u razgled Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Večera i noćenje.


3. dan:  DELHI – JAIPUR 

Doručak. Odlazak u razgled Starog Delhija, vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim slijedi odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. U poslijepodnevnim satima odlazak prema gradu Jaipur. Po dolasku prijava u hotel, večera i noćenje.


4. dan:  JAIPUR 

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak do utvrde Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Unutar utvrde obilazak Jag Mandir, tzv. Dvorana Pobjede te se unutar Jag Mandira nalazi poznata Sheesh Mahal, soba sa zrcalima. Obilazak Hawa Mahal (izvana) ili kako je još nazivaju palača vjetrova. Razgled završava posjetom Jantar Mantar, najvećoj kameno - mramornoj zvjezdarnici na svijetu te obilaskom bazara. Povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.


5. dan:  JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA

Doručak. Odlazak prema mjestu Abhaneri te crvenom gradu Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Christija, zatim džamiju Jama Masjid, palaču Joda Bhai i ostale znamenitosti. Dolazak u Agru, posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika. 1983. godine je Taj Mahal je uvršten na UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine opisan kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek - djela svjetskog nasljeđa.

Odlazak prema utvrdi u Agri koju je sagradio kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. U poslijepodnevnim satima posjet radionici rukotvorina, umjetnost umetanja poludragog kamenja u mramorne predmete. Dolazak u hoteli, smještaj, večera i noćenje.


6. dan: AGRA – JHANSI – ORCHHA - KHAJURAHO

Nakon doručka, odlazak prema željezničkoj stanici. Po dolasku u Jhansi vožnja prema Khajurahu i na putu stajanje u grad Orchhu, povijesno selo zadivljujućeg krajolika na dokovima rijeke Betwa. Posjet utvrdi Jehangir Mahal, palači iz 17.st. koja predstavlja vrhunac srednjovjekovne islamske arhitekture. Zatim slijedi posjet hramu Ram Raja, hinduističkom svetištu. Odlazak prema Khajurahu. Večera i noćenje. 
7. dan:  KHAJURAHO - VARANASI

Doručak. Odlazak u razgled jednom od najpoznatijih i najposjećenijih kompleksa hramova u Indiji. Nekoliko skupina hinduističkih i džainističkih hramova uvrštenih na listu svjetske kulturne baštine poznatih po zadivljujućim, dobro očuvanim, erotskim skulpturama. Vožnja prema zračnoj luci i polijetanje prema Varanasiju. U večernjim satima odlazak na dokove rijeke Ganges. Večera i noćenje. 

 

8. dan:  VARANASI

U ranim jutarnjim satima plovidba po najsvetijoj indijskoj rijeci Ganges u kojoj hodočasnici izvode jutarnju molitvu. Uz obalu se nalaze indijske religijske kuće za odmor u kojima borave hodočasnici tijekom svog boravka u svetom gradu. Šetnja i razgled svetog hrama Vishwanath (razgled izvana) koji se također naziva i zlatnim hramom. Posjet hramu Bharat Mata Mandir sa mramornom statuom Bharata Mate koji simbolizira jedinstvenu Indiju. Povratak u hotel, doručak i kraći odmor. Posjet hramu Sarnath koji je posvećen bogu Shivi, udaljen od svetog grada Varanasi 15 km gdje je Budha održao svoju prvu propovijed i gdje je nastala poznata budistička mantra Buddham Sharanam Gachhami. Navečer uživajte u religioznom ritualu Ganga aarti na dokovima najpoznatije indijske rijeke Ganges. Povratak u hotel, večera i noćenje.


9. dan:  VARANASI - DELHI

U poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku i polijetanje zrakoplova prema Delhiju. Transfer do hotela, večera i noćenje.


10. dan:  DELHI - ISTANBUL - ZAGREB

Transfer do zračne luke i prijava na let na liniji TK 717, polijetanje zrakoplova u 06:55 sati. Dolazak u Istanbul  predviđen je u 11:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Zagrebu u 19:00 sati na liniji TK 1055 i predviđen dolazak u Zagreb je u 19:05 sati po lokalnom vremenu.  


U CIJENU UKLJUČENO

prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb – Istanbul – New Delhi – Istanbul - Zagreb, unutarnji letovi New Delhi – Varanasi i Varanasi – New Delhi, smještaj u hotelima 4*/5* na osnovi 9 noćenja s uslugom polupansiona, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, uslugu pratitelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

: zrakoplovne pristojbe, vizu za Indiju, napojnice, obroke i usluge drugačije od navedenih, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

DOPLATE

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi 10.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 3.490 kn
Obvezna doplata zrakoplovne pristojbe 2.090 kn

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
Zrakoplovne pristojbe, napojnice (plaćanje na licu mjesta, ca. 40 usd).

DOBRO JE ZNATI

VIZA: cijena vize za Indiju iznosi 370 kn.
Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 2 fotografije u boji sa svjetlom pozadinom. Viza se izdaje u roku od 7 dana, a Atlas posreduje pri izdavanju vize za Indiju u indijskom veleposlanstvu u Zagrebu. Usluga posredovanja Atlasa – 100 kn.
NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju, državnim praznicima i ostalim nepredvidljivim okolnostima (gužve u prometu itd..). Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

atl