info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

ISTANBUL Grad na dva kontinenta

ISTANBUL Grad na dva kontinenta 1
  • Termin polaska: 20.-23.06. / 22.-25.6.2019.
  • Trajanje/prijevoz: 4 DANA/ 3 NOĆENJA zrakoplovom Zagreb
  • Redovna cijena aranžmana po osobi od: 2.540 Kn

Preuzmite za ispis Uplatite izlet

PROGRAM PUTOVANJA

VRIJEDNOST VIŠE: BESPLATNA IZRADA VIZE


1. dan ZAGREB – ISTANBUL 
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15* sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom prema centru grada. Šetnja po Trgu Taksim te Istikal ulicom, pješačkom zonom s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan ISTANBUL
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji (ulaznica nije uključena u cijenu) toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Noćenje.
Fakultativno – mogućnost odlaska na večeru sa show programom (uključen povratni transfer).

3. dan ISTANBUL
Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet koji možete uplatiti na prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja; poludnevno krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca Bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Odlazak do egipatskog bazara koji još zovu i bazar začina. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska u kulturni centar koji se nalazi u starom djelu Istanbula na autohtoni ples Derviša. Noćenje.

4. dan ISTANBUL – ZAGREB 
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za shopping, šetnju gradom ili odlazak na fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Odlazak autobusom preko svjetski poznatog mosta koji povezuje Europu i Aziju. Panoramska vožnja i pauza za slikanje te povratak na europsku stranu Istanbula i posjet veličanstvene Dolmabahče palače. Zatim slijedi odlazak do mjesta Eyup gdje se uspinjačom vozimo do vidikovca Piere Loti. Pauza za kavu i uživanje u prekrasnom pogledu na Istanbul te povratak. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 19.00* sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:05* sati. 

U CIJENU UKLJUČENO

: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*, sve transfere i usluge prema programu, uslugu voditelja putovanja, uslugu izrade vize, te troškove organizacije i prodaje putovanja.

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

fakultativne sadržaje, ulaznice, napojnice za lokalnog vodiča i vozača, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, vizu za Tursku

CJENIK

Cijena paket–aranžmana po osobi:


20.6.,22.6. 3.340 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu ,20.6.,22.6. 870 kn

Popust za treću osobu na pomoćnom krevetu 150 kn

Zrakoplovne pristojbe (950 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

FIRST MINUTE POPUST NA REDOVNU CIJENU 5% PO OSOBI ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA
ILI DO POPUNJENJA PREDVIĐENIH KAPACITETA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

DOPLATE

Fakultativni sadržaji:

• Doplata za večeru uz show u Restoranu Sultana's 1001 noć 390 kn
Cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće (2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka).

• Doplata za krstarenje Bosporom 420 kn
Cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak.

• Doplata za ples Derviša 155 kn
Cijena uključuje show u kulturnom centru Hodjapasha.

• Doplata za izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču 350 kn
U cijenu je uključen transfer, lokalni vodič, ulaznica za Dolmabahče palaču i uspinjaču.

Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika
Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom prijave putovanja

DOBRO JE ZNATI

*Red letenja za polaske 1.5.; 20.6.
TK1054 ZAGIST 09:15 12:30
TK1055 ISTZAG 18:05 19:10
Informativna cijena ulaznica – plaćanje na licu mjesta:
Aja Sofija 11 EUR
Topkapi palača 11 EUR + harem 6 EUR

VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske.

Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr
Cijena online vize je 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Atlas radi besplatno uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, do 10 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u Zzačnoj luci na dan putovanja od strane voditelja putovanja.


atl