info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

EDINBURGH, DRAGULJ ŠKOTSKE KRUNE

EDINBURGH, DRAGULJ ŠKOTSKE KRUNE 1
  • Termin polaska: 6.-13.1.2019.
  • Trajanje/prijevoz: 8 dana autobusom iz Zagreba
  • Redovna cijena aranžmana po osobi od: 3.690 Kn
  • First minute cijena aranžmana po osobi od: 3.490 Kn

Preuzmite za ispis

PROGRAM PUTOVANJA

Zimski praznici u srcu Škotske

BRUGGE - EDINBURGH – STIRLING – NP TROSSACHS/LAKE

LOMMOND – GLASGOW – DURHAM – HEIDELBERG

 

Vrijednost više:

Izvrsna lokacija hotela, smještaj u središtu Edinburgha -

IBIS CENTRE SOUTH BRIDGE 3*, OCJENA NA BOOKING.COM 8.5!

SMJEŠTAJ U DVOKREVETNIM KABINAMA!1. DAN: ZAGREB – DÜSSELDORF
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem prema Düsseldorfu u pokrajini Essen, smještaj u hotel na širem području grada. Noćenje.
2. dan: DÜSSELDORF – BRUGGE/ZEEBRUGGE – BROD
Doručak. Nastavak puta prema Belgiji, putem prema ukrcajnoj luci posjetit ćemo prekrasni Brugge. Brugge je bio središte burgundijskih vojvoda, smatran je najveličanstvenijim i najbogatijim gradom nakon Valencije, a Flandrija je u srednjem vijeku bila jedna od najbogatijih zemalja Europe. Šetnja živopisnom povijesnom gradskom jezgrom: glavni trg - kanali - kapela sv. Krvi - gradska vijećnica - cehovske zgrade - katedrala sv. Spasitelja - trg Zand - crkva Naše drage gospe - samostan Begeijnhof - romantične ulice i trgovi starog grada. Ukrcaj na brod u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u kabine. Noćna plovidba. 
3. dan: BROD - HULL - GLASGOW - EDINBURGH 
Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Kingston upon Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj i putovanje prema Edinburghu, s potrebnim stajanjima po putu. Putem do Edinburgha posjetit ćemo Glasgow, najveći škotski grad. Panoramska vožnja do glavnih gradskih znamenitosti: sveučilište, muzej Kelvingrove, koncertna dvorana Armadillo, katedrala sv. Munga iz 12. stoljeća. Kraće zadržavanje u središtu grada. Po dolasku u Edinburgh, današnji glavni grad Škotske, smještaj u hotel IBIS Centre South Bridge u strogom središtu grada. Slobodno vrijeme za kraći odmor, potom predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku večernju šetnju gradom. Noćenje.
4. dan: EDINBURGH 
Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja u pješački razgled. Povijesno središte srednjovjekovnog grada UNESCO je proglasio svjetskom kulturnom baštinom, a među brojnim povijesnim spomenicima ističe se edinburški dvorac (ulaznica uz doplatu prilikom kupovine aranžmana). Pozornost privlači i službena kraljičina rezidencija u Škotskoj, Holyroodhouse Palace. Između rezidencije i dvorca nalazi se  povijesna ulica Royal Mile iz koje izlazi više od 60 uličica u srednjovjekovni grad... Slobodno poslijepodne za samostalno istraživanje prekrasnog Edinburgha, grada kojeg zbog vrlo živog kulturnog života i činjenice da su u njemu živjeli i radili mnogi poznati mislioci i književnici nazivaju i „Atenom sjevera“. Budući da se nalazimo u zemlji whiskeyja, svakako vrijedi posjetiti Scottish Whiskey Experience (ulaznica uz doplatu prilikom kupovine aranžmana). Za ostatak dana predlažemo posjet škotskoj Nacionalnoj galeriji s jednom od najvažnijih zbirki slika u Europi. A ako Vas umjetnost toliko ne zanima, svakako ćete uživati u proučavanju živahne pub i restoranske scene. Noćenje.
5. dan: EDINBURGH - STIRLING - NACIONALNI PARK TROSSACHS/LOCH LOMMOND – EDINBURGH  
Doručak. Odlazak na poludnevni izlet, prva postaja bit će posjet dvorcu Stirling, jednom od najvećih i najimpresivnijih dvoraca u Škotskoj i Zapadnoj Europi kako s povijesnog tako i s arhitektonskog aspekta. Ovdje je okrunjena Maria Stewart (plaćanje ulaznice na licu mjesta). Poslije posjeta dvorcu nastavak putovanja prema nacionalnom parku Trossachs, prvom nacionalnom parku u Škotskoj i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 40 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je doista o idiličnom krajoliku nevjerojatnih prirodnih ljepota s više od 720 četvornih kilometara neukroćenih i bajkovito lijepih pejzaža. U drugoj polovici dana povratak u Edinburgh i slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.
6. dan: EDINBURGH - DURHAM - KINGSTON UPON HULL - BROD
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Kingstonu. Putem ćemo posjetiti i panoramskom vožnjom razgledati slikoviti grad Durham, engleski povijesni grad, mjesto hodočašća u srednjovjekovlju. Ukrcaj na brod u luci Kingston upon Hull u poslijepodnevnim satima i smještaj u kabine. Moguća doplata za večeru na brodu (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Noćna plovidba prema luci Zeebrugge.
7. dan: BROD/ZEEBRUGGE - ANTWERPEN - MANNHEIM/LUDWIGSHAFEN
Doručak na brodu. Dolazak u Zeebrugge u jutarnjim satima. Po iskrcaju putovanje po Belgiji, usput ćemo posjetiti Antwerpen, svjetsko središte trgovine dijamantima. Antwerpen je živahan i dinamičan grad, grad Rubensa i dizajna. Kraće slobodno vrijeme u središtu grada. Nastavak putovanja prema Njemačkoj i smještaj u hotel na području Mannheima/Ludwigshafena. Noćenje. 
8. dan: MANNHEIM/LUDWIGSHAFEN – HEIDELBERG – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i kratka vožnja do najstarijeg sveučilišnog grada Njemačke, Heidelberga. Posjet lijepoj povijesnoj jezgri smještenoj uz rijeku Neckar uz romantične ruševine dvorca i šetnja do katedrale - viteška kuća - jezuitska crkva - staro i novo sveučilište - glavni trg. Kraće slobodno vrijeme. U nastavku puta vožnja kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora te dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

U CIJENU UKLJUČENO

: prijevoz autobusom, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Njemačkoj i Škotskoj na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Düsseldorfu u hotelu 3/4*, 3 noćenja u središtu Edinburgha u hotelu Ibis Centre South Bridge 3*, 1 noćenje na području Mannheima/Ludwigshafena u hotelu 3/4*, 2 noćenja na brodu na liniji Zeebrugge/Kingston upon Hull i Kingston upon Hull/Zeebrugge u dvokrevetnim kabinama na osnovi noćenja s doručkom, te troškove organizacije i prodaje

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

CJENIK

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 3.490 kn / 3.690 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za vanjsku kabinu: 240 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu kabinu na brodu): 1.390 kn
Doplata za dvije večere na brodu: 380 kn
Doplata za paket ulaznica (prilikom kupovine aranžmana): 520 kn
(PAKET SADRŽI ULAZNICE U EDINBURGH CASTLE, PALACE OF HOLYROODHOUSE, ST. GILES KATEDRALU I SCOTCH WHISKEY EXPERIENCE)
SOBA S POMOĆNIM KREVETOM NA UPIT!

DOBRO JE ZNATI

NAPOMENA: Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.
Ulaz u katedralu može biti otkazan u slučaju nenajavljenih ceremonija i vjerskih obreda.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40
atl