info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

CINQUE TERRE, ELBA I LIGURSKA OBALA 2019

CINQUE TERRE, ELBA I LIGURSKA OBALA 2019 1
  • Termin polaska: 20.6., 02.08., 5.10, 1.11.2019.
  • Trajanje/prijevoz: 4 dana / 3 noćenja Autobusom
  • Redovna cijena aranžmana po osobi od: 1.690 Kn
  • First minute cijena aranžmana po osobi od: 1.590 Kn

Preuzmite za ispis Uplatite izlet

PROGRAM PUTOVANJA

Autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke
1. dan - ZAGREB - RIJEKA – PARMA -LIGURSKA RIVIJERA
Polazak autobusa u 5.00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, mogoćnost ukrcaja putnika u Karlovcu ( napomenuti kod rezervacije),  iz Rijeke s benzinske postaja “Vrata Jadrana - Sjever” u 7.15 sati. Vožnja preko Slovenije i Italije s kraćim stajanjima na putu. Putovanja do Parme koja je poznata po multinacionalnoj prehrambenoj kompaniji Barilla (tjestenine) i siru parmezanu. Šetnja gradom uz razgled katedrale i krstionice koje se smatraju za najharmoničnije srednjevjekovne građevine Italije, Palača Della Pilotta s kazalištem Farnese, jedno od najljepših povijesnih kazališta u svijetu; teatro Regio de Parma jednog od najljepših talijanskih kazališta. U njemu se u listopadu svake godine održava "Festival Verdi. ( ukoliko postoji mogućnost posjet tvornici parmezana) Nakon kraćeg slobodnog vremena odlazak prema rivijeri Versillia  i smještaj u hotel ( Viareggio ili okolica). Noćenje.
2. dan:  CJELODNEVI IZLET U NP CINQUE TERRE 
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Nacionalni park  Cinque Terre. Vožnja autobusom do La Spezzie odakle nastavljamo razgled koristeći željeznicu. Ovaj park prirode sačinjen od uskog djela ligurske obale na kojem je smješteno pet malih gradića omeđenih strmim stijenama, također je dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Razgled započinjete Manarolom. Putem ljubavi  ili  „Via del Amore“ ( ukoliko je otvorena) nastavljate do Rio Maggiore. Vlakom dalje odlazite do Vernazze – sa predivnom utvrdom i lučicom.  Obilazak ovih živopisnih mjesta zaključiti ćete s Monterossom- šarmantno ljetovalište- najsjevernijim od pet gradića. Na povratku prema hotelu put Vas vodi duž obale Ligurskog mora. Povratak u hotel. Noćenje.   

3. dan: FAKULTATIVNI  IZLET  ELBA (  PIOMBINO-ELBA) *** obilazak otoka autobusom!!!
Doručak. Cjelodnevni izlet na Elbu, najveći otok  toskanskog arhipelaga, bogatog mineralima i poludragim kamenjem.  Izvanredno bogatstvo krajolika, prepoznatljivo po bistrini i plavetnilu mora, prekrasnim plažama pretvara otok Elbu u jedinstvenu destinaciju u Toskani. U novije vrijeme otok je postao poznat po svojim vinima i kao omiljeno turističko središte. 
Krenite stopama Napoleona, najpoznatijeg stanovnika Elbe koji je bio ovdje u egzilu. Upoznajte otok, koji se može pohvaliti bujnim raslinjem, kaktusima, palmama, maslinicima i vinogradima. Posjetite PORTOFERRAIO, glavno i najveće mjesta na otoku gdje se nalazi i muzej posvećen Napoleonu. Upoznajte istočnu obalu otoka i slikoviti gradića PORTO AZZURRO kojeg već stoljećima čuva tvrđava Fort San Giacomo. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: RAPALLO - PORTOFINO – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do Rapalla- jednog od bisera ligurske rivijere nakon kojeg slijedi posjet još jednom dragulju -  Portofino(fakultativno)  u kojem su ljetovale brojne estradne zvijezde iz cijelog svijeta. Nakon obilaska mjestašca i slobodnog vremena za ručak i  kavu slijedi povratak za Rijeku/Zagreb. Dolazak u kasnim večernjim satima.

U CIJENU UKLJUČENO

• prijevoz autobusom visoke turističke kategorije
• 3 noćenja sa doručkom u hotelu s 3* na obali Versilia
• Pratitelja putovanja iz Zagreba za vrijeme putovanja
• Sve obilaske prema programu
• jamčevinu putovanja

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, dnevnu kartu za vlak i šetnicu(ukoliko je otvorena) u NP Cinque Terre cca 17 € - točan iznos u završnoj obavijesti

Obavezna doplata: boravišna pristojba 2 € po danu / noćenju

Doplata za jednokrevetnu sobu 390 kn

CJENIK

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA: 1.590,00 KN
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 1.690,00 KN

Polazak 02.08. FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA: 1.690,00 KN
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 1.790,00 KN

DOPLATE

Doplata za jednokrevetnu sobu 390 kn

Fakultativne doplate:
• Fakultativni izlet na Elbu 40 € (minimalno prijavljenih 25 osoba –prijava prilikom rezervacije, plaćanje pratitelju na licu mjesta)
• Izlet brodićem u Portofino ( povratna karta) 15 €

DOBRO JE ZNATI

Napomena: aranžman je kalkuliran na bazi minimuma 40 osobamon