info.gabitravel@gmail.com+385 91 561 50 29

ANDALUZIJA - GARANTIRANO

ANDALUZIJA - GARANTIRANO 1
  • Termin polaska: 22.4.-2.5.19.
  • Trajanje/prijevoz: 11 dana / autobusom
  • Redovna cijena aranžmana po osobi od: 7.400 Kn
  • First minute cijena aranžmana po osobi od: 6.900 Kn

First minute cijena FIRST MINUTE CIJENA DO 1.2.: 6900 kuna

Preuzmite za ispis Uplatite izlet

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju prema Ligurskoj obali (Trieste, Venezia, Verona, Brescia, Piacenza, Alessandria, Genova) i dalje Azurnom obalom pored Nice i Cannesa prema Provansi. Dolazak u Aix-en-Provence u ranim večernjim satima. Smještaj u hotel s 3* na području grada. Odlazak do centra grada autobusom. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od tipičnih francuskih restorana. Povratak u hotel. Noćenje. 
2. DAN  Doručak. Nastavljamo putovanje prema francusko - španjolskoj  granici kroz Provansu i Languedoc-Rousillon pored gradova Arles, Nimes, Montpellier i Perpignan. Vožnja Katalonijom prema Barceloni kroz koju ćemo proći i usput panoramski razgledati na putu prema našem današnjem odredištu, gradiću Cambrils na Costa Doradi. Smještaj u hotel s 3*. Noćenje.
3. DAN  Doručak. Krećemo prema jugu Španjolske. Vožnja prema pokrajini i gradu Valenciji te dalje do Andaluzije. Stižemo u Almeriu. Smještaj u hotelu s 4*. Odlazak autobusom do centra grada. Slobodno vrijeme za večeru i individualni razgled vrlo često zapostavljanog grada. Preporučamo šetnju duž Paseo de Almeria, glavne žile kucavice grada,  glavni trg i katedrala iz 1524. godine sagrađena na mjestu džamije, park Nicolas Salmeron duž obalnog dijela grada. Povratak u hotel.  Noćenje.
4. DAN Doručak. Vožnja preko Jaena do Cordobe. Razgled “najmaurskijeg” španjolskoga grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus. Džamija “Mezquita” simbol grada i čudo islamske arhitekture koja je nakon Rekonkviste pretvorena u kršćansku katedralu, rimski most preko rijeke Guadalquivir s kulom Calahorra, slikovita židovska četvrt Juderia sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10 st. pod UNESCO zaštitom, cordobska tvrđava Alzacar de los Reyes Cristianos, trg Glorieta Tres Culturas. Smještaj u hotelu s 3* Noćenje.
5. DAN Nakon doručka vozimo se do slikovite Ronde, smještene na strmoj litici, na 750 m nadmorske visine s obje strane klisure El Tajo, s impresivnim kamenim mostom. Ronda je kolijevka modernih borbi s bikovima, a tu su legendarni matador Perdo Romero i njegova obitelj osnovali Escuelu Rondenu, školu za toreadore i postavili pravila koride. Slavni posjetitelji ovog grada su: Orson Welles, Ernest Hemingway, James Joyce. Slobodno vrijeme za razgled starog Ciudada podsjetnika na Maursku vlast koja je trajala do 1485. godine, šetnju do Ponte Nuevo i Plaze de toros s neoklasicističkom koridom s kraja 18. stoljeća,  kupnju suvenira i ručak.  Nastavljamo naš put prema Sevilli. Smještaj u hotelu s 4*. Odlazak do centra grada na orijentativno upoznavanje.  Noćenje.
6. DAN  Doručak. Odlazak na razgled najvećeg grada Andaluzije: Reales Alcazar, nekadašnja maurska vladarska palača s prekrasnim vrtom, grandiozna Seviljska katedrala s preko 30 oltara, slikama velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye te mauzolejem u kojem se nalazi grobnica Kristofora Kolumba, 96 metara visok toranj Giralda koji je simbol Seville, gradski trg Plaza Nueva i gradska vijećnica Ayuntamiento. Nastavak šetnje kroz tipični seviljski kvart Barrio santa Cruz, Torre d’ Oro, zlatni toranj odakle su u 16. st. isplovljavali Magellan i Cortez, seviljsko sveučilište, Plaza de Espana, mjesto gdje je sniman film Ratovi zvijezda, te možda i najraskošniji trg u Sevilli koji je nekada korišten kao tržnica, prekrasni park Marije Luise. U popodnevnim satima preporučamo fakultativni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquivir od Zlatnog Tornja ili posjet Museo de Bellas Artes, s impresivnom kolekcijom Murilla, Zurbarana, Ribere i Juan de Valdes Leala, te nekoliko platna Diega Velasqueza (ulaz besplatan). Navečer fakultativna mogućnost tipičnog Flamenco showa u jednom od Seviljskih barova. Noćenje.  
7. DAN  Doručak.  Napuštamo Sevillu i krećemo prema Granadi gdje odmah po dolasku odlazimo na obilazak grada koji je simbol ujedinjene Španjolske. Pad Granade 1492. godine kao posljednje arapske utvrde na Pirinejskom poluotoku simbolizira pobjedu katoličkih vladara Ferdinanda i Izabele i završetak reconquiste. Razgled prekrasnog spomeničkog kompleksa Alhambre uz službenog gradskog vodiča. Alhambra, najromantičniji od svih europskih monumentalnih spomenika iznimno je uspjelo remek-djelo vladara Nasridske dinastije, posljednjih maurskih vladara na Iberijskom poluotoku. Šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Smještaj u hotelu s 4*. Slobodan ostatak dana za osobne programe i uživanje u andaluzijskoj kuhinji. Noćenje.
8. DAN Nakon doručka krećemo prema sjeveru. Stižemo u Valenciju u popodnevnim satima.  Odlazimo na razgled grada koji su 138. godine prije Krista osnovali Rimljani kao umirovljeničku koloniju za legionare veterane. U pješačkom razgledu obići ćemo centralnu tržnicu, jednu od najljepših u Europi, Lonja de la Seda, nekadašnju burzu svile, Okrugli Trg, Katedralu s oktagonalnim tornjem El Miguelette, Plaza de la Virgen i vanjski dio Basilike i Generalitat palače. Smještaj u hotelu s 3* na području Valencije.
9. DAN  Doručak. Jutarnje sate ćemo iskoristiti za razgled modernog dijela Valencije, grada umjetnosti i znanosti (Ciudad de las Artes y las Sciencias), fantastičnog kompleksa suvremene arhitekture koji je projektirao čuveni arhitekt Santiago Calatrava. Šetnja isušenim koritom rijeke Turia prekrasnim parkovima do fascinantnih primjera moderne arhitekture:  Palau de les Arts, Oceanogràfic, Muzej znanosti i  Agora. Vožnja kroz Kataloniju pored Bercelone prema francuskoj granici. Smještaj u hotelu s 3* nedaleko Perpignana, glavnog grada francuske Katalonije. U večernjim satima odlazak do centra grada. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.  
10. DAN  Nakon doručka krećemo kroz Provansu i Azurnu obalu prema Italiji. Uz zaustavljanja na odmorištima na autocesti nastavljamo vožnju pored Genove, Tortone i Pavie do Milana. Smještaj u hotelu s 3* na širem području grada. Noćenje. 
11. DAN  Doručak.  Nakon doručka napuštamo Milano i odlazimo prema nedalekom Bergamu, jednom od najljepših lombardijskih gradova. Posjet povijesnom središtu gradića započinje vožnjom uspinjačom (doplata) do staroga grada. Šetnja glavnom ulicom Via Colleoni do Bazilike Santa Maria Maggiore gdje se nalazi grobnica Gaetana Donizettija, katedrale i trga Piazza Vecchia na kojem se nalaze Palazzo della Ragione, najstarija gradska vijećnica u Italiji i paladijevska Palazzo Scamozziano. Nakon slobodnog vremena slijedi povratak uspinjačom do donjega grada i našeg autobusa. Vožnja prema Sloveniji i Hrvatskoj gdje stižemo u večernjim satima. 

U CIJENU UKLJUČENO

prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 1 noćenje s doručkom u Aix-en-Provence u hotelu s 3*, 1 noćenje s doručkom u Cambrilsu u hotelu s 3*; 1 noćenje s doručkom u Almeriji hotelu s 4*, 1 noćenje s doručkom u Cordobi u hotelu s 3*; 2 noćenja s doručkom u Sevilli u hotelu s 4*; 1 noćenje s doručkom u Granadi u hotelu s 4*; 1 noćenje s doručkom na području Valencije u hotelu s 3*; 1 noćenje s doručkom na području Perpignana u hotelu s 3*; 1 noćenje s doručkom u okolici Milana u hotelu s 3*. Razgledi po programu, usluge stručnog pratitelja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 30

U CIJENU NIJE UKLJUČENO

stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično, Alhambra € 14 – generalni tour koji uključuje palače i vrtove Generalife; Mezquita katedrala u Cordobi € 8 ; Ulaznica za katedralu u Granadi € 4; Ulaznica za toranj Giralda u Sevilli € 8.

CJENIK

FIRST MINUTE CIJENA: 6900 kuna!
(vrijedi za uplate do 1.2. ili do popunjenja mjesta predviđenih akcijom)

DOPLATE

Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: €2 (po osobi/noć) – podložno promjenama. jednokrevetna soba: 3.500,00 kn.; Putno zdravstveno osiguranje; Osiguranje otkaza putovanja.

jad